PHP یک زبان برنامه نویسی وب است کهدر سطح جهانی مورد قبول واقع شده است و به صورت گسترده توسط توسعه دهندگان وب استفاده قرار می گیرد. محبوبیت این زبان برنامه نویسی وب را می توان از نتیجه بررسی های انجام شده توسط W3Techs تشخیص داد. این محبوبیت بیش از حد PHP یک اتفاق نیست. توسعه دهندگان وب در تمام دنیا استفاده از PHP را به خاطر ویژگی های تعاملی، پشتیبانی HTML، یکپارچگی با بانک اطلاعاتی، راحتی استفاده و … توصیه می کنند. در اینجا لازم است که به بررسی کلی ۶ فریم ورک برتر PHP بپردازیم.
فریم ورک های PHP: مقدمه ای کوتاه
فریم ورک های PHP اثبات کرده اند که مزیت های خوبی برای توسعه دهندگان در نوشتن کد های تمیز و قابل استفاده مجدد آن ها دارند. بر اساس الگوی معماری MVC، این فریم ورک ها به توسعه دهندگان در یک ارائه و منطق مرتب کد نویسی اطمینان می دهند. این که کدام فریم ورک PHP بهترین است همیسه برای توسعه دهندگان جای بحث داشته است. در این پست قصد نداریم درکی که توسعه دهندگان در مورد فریم ورک مورد استفاده شان دارند را به چالش بکشیم.
اینجا می خواهیم فریم ورک های PHP را با کلید های مشخصی با هم مقایشه کنیم.
۱- Laravel

در طول زمان کوتاه، لاراول جای پای خود را در بین توسعه دهندگان PHP محکم کرده است. هر چند در مقایسه با فریم ورک های دیگر جدید است، ولی با دستورات ساده و پر کاربردی مجهز شده است که به سادگی در بین توسعه دهندگان دیگر چالش و دلهره ایجاد کرده است. با لاراول برای توسعه دهندگان ساخت اپلیکیشن تحت وب که دارای کش، جلسه، مسیریابی، صف بندی، احراز هویت و … است را ساده تر از قبل کرده است. بعضی از ویژگی های این فریم ورک عبارتند از:
- مسیریابی قابل برگشت بر مبنای RestFul
- کد نویسی تمیز و شسته رفته
- دارای ابزار پیشرفته
- دارای تکنولوژی Elequent ORM
- واجد تست
- پشتیبانی درونی از IoC(کنترل معکوس)
لاراول رو با آموزش پروژه محور لاراول با پروژه سایت مشابه «کانون فرهنگی آموزشی» عملی یاد بگیرید وب سایت لاراول
۲- CodeIgniter

CodeIgniter یا کد ایگنایتر یک فریم ورک دیگر است که شدیدا توسط توسعه دهندگان PHP تا حدود زیادی توصیه می شود. این فریم ورک وب متن باز خیلی سبک است و به توسعه دهندگان در ساخت سریع صفحات وب داینامیک کمک می کند. مستندات جامع و طبیعت انعطاف پذیر فوق العاده آن یادگیری این میکرو فریم ورک را خیلی ساده کرده است. با این حال حتی مورد علاقه توسعه دهنده های تازه کار PHP قرار گرفته است. از ویژگی های اصلی این فریم ورک عبارتند از:
- ارائه یک کنترل شفت انگیز
- یادگیری آسان از طریق مستندات
- هاست استاندارد برای سازگاری بهتر(بعضی از هاست ها وجود دارند که برای استفاده از این فریم ورک پیکر بندی شده اند)
- تقریبا به پیکر بندی نیاز ندارد
- کتابخانه های یکپارچه در مقیاس بزرگ
- استفاده خیلی کم از منابع(ویژگی ردپای کوچک یا small footprint)
۳- CakePHP

فریم ورک کیک پی اچ پی و یا CakePHP در شمار خیلی از فریم ورک های متن باز PHP است که بر اساس Model-View-Controller و یا همان MVC کار می کند. این فریم ورک سبک است و به کد نویسی کمتری نیاز دارد بنابراین برای توسعه دهنگانی که می خواهند در مقیاس بزرک کدنویسی کنند ترجیح داده می شود. این فریم ورک یک تعامل بدون شکاف را با بانک اطلاعاتی بر اساس ویژگی CURD به توسعه دهنده پیشنهاد می کند. این فریم ورکِ خیلی امن شامل ویژگی های متنوع پیشرفته برای دست کاری کوکی ها، درخواست ها، جلسات، ایمیل و … است. ویژگی ها:
- کد نویسی حداقل
- بدون نیاز به XML و یا YAML برای پیکربندی دیتابیس
- ویژگی تایید و احراز هویت
- عملکردهای پیشرفته مثل دسترسی بانک اطلاعات و دسترسی ترجمه
- امنیت قوی در برابر SQL Injection و CSRF
۴- Yii

فرم ورک Yiiبه خاطر عملکرد و ویژگی های پیشرفته اش خوب شناخته شده است. Yii بدون شک در موفقیت های PHP به عنوان زبان برنامه نویسی وب سهیم بوده است. ویژگی های منحصر به فرد فریم ورک Yii عبارتند از:
- امنیت بالا با بررسی ورودی ها، فیلتر خروجی ها و SQL Injection
- پشتیبانی بالا از سیستم کش و عملکرد آن با Ajax
- پشتیبانی بالا از PHPUnit و واحدهای تست مبتنی بر Selenium
- پشتیبانی از سیستم احراز هویت توکار و سیستم دسترسی مبتنی بر نقش کاربر
- کد نویسی تمیز و قابل استفاده مجدد بر پایه الگوی MVC
۵- Symfony

پذیرش جهانی سیمفونی به عنوان یک فریم ورک پایدار یا stable در حوزه طراحی وب بر هیچ شخص توسعه دهنده وب پوشیده نیست. این فریم ورک توسط توسعه دهنده های PHP سراسر جهان برای ساخت سایت های با امکانات بالا و دیگر نرم افزار های تحت وب استفاده می شود. ویژگی هایی شبیه مقیاس پذیری و قابلیت انعطاف آن به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا مهارت های خود را به صورت آزادانه به کار بگیرد. به عنوان یک فریم ورک قابل انعطاف دارای آرایه های قابل استفاده مجدد زیادی است که توسعه دهندگان از آن در شکل پیکربندی فرم ها، تایید اطلاعات، موتور قالب، امنیت و …استفاده می کنند. یک توسعه دهنده باید مهارت لازم در PHP5، شی گرایی در پی اچ پی، ORM، کنسول و … داشته باشد تا این فریم ورک را بطور کامل و حرفه کار کند.
برخی از ویژگی های این فریم ورک عبارتند از:
- قایل انعطاف برای نیازهای توسعه دهندگان
- به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا از آن به عنوان یک میکرو فریم ورک استفاده کنند
- توسعه دهندگان به سادگی قادر به سفارشی سازی هستند.
- مستندات جامع این فریم ورک به یادگیری آسان آن کمک می کند.
- دارای قایلیت توسعه بالا برای توسعه وب بهتر
۶- Zend

قدرت فریم ورک Zend در ساختار ساده و مفهوم شی گرایی آن است. به طور عمده این فریم ورک توسط برنامه نویسان PHP پیشرفته برای توسعه و مدیریت اپلیکیشن ها و سایت های تجاری استفاده می شود. ساختار فوق العاده Zend به برنامه نویس ها اجازه می دهد تا به سرعت توسعه وب را گشترس دهند. قابلیت مقیاس و انعطاف این فریم ورک آن را از بقیه جدا می سازد. ویژگی های ویژه این فریم ورک عبارتند از:
- Swift برای گسترش API های اپلیکیشن و جریان کار
- وجود متدهای سریع طراحی برای ایجاد اپلیکیشن های درجه یک تجاری بزرگ
- پشتیبانی ابری باور نکردنی برای این نوع سرور ها
- اتوماسیون بدون حفره و درز و پردازش خیلی سبک
- پشتیبانی عالی بخش عمومی سایت که دارای ویرایشگر دارای Drag&Drop است
- اتصال شگفت انگیز بانک اطلاعاتی
نتیجه گیری
مشخص است که انتخاب مناسب ترین فریم ورک PHP برای توسعه وب سایت امری ضروری است. اشتباه در انتخاب می تواند جلوی پیشرفت توسعه دهنده را به سختی بگیرد. بابراین بعد از اینکه این پست را مطالعه کردید، می توانید ساده تر یک فریم وردک را انتخاب کنید. پیشنهاد می شود تا زمان بشتری را به تجزیه و تحلیل عملکردها و ویژگی های هر یک از فریم ورک ها بپردازید تا بتوانید یک انتخاب درست و آگاهانه داشته باشید.
مقایسه فریم ورک های پی اچ پی سال ۲۰۱۹
منبع: